Friday, March 17, 2006

How to protect Bird Flu

ျကက္ငွက္တုပ္ေကြးကို ကာကြယ္နိုင္တဲ့ အေျကာင္း ျမန္ဖာျပည္ဖြားမ်ား ဖိုရမ္မွာ မပရီးတီး ပရင့္ဆက္ တင္ထားတာေလးကို ကူးယူ ေဖာှျပလိုက္ပါတယ္။

ျကက္သား၊ ဘဲသား၊ ျကက္ဥ၊ ဘဲဥ စားခ်င္ရင္ စားလို့ရပါတယ္တဲ့။ အဲသည္ အိတ္ခ်္ဖိုက္ အန္ဝမ္း ဗိုင္းရပ္စ္ဟာ အပူခ်ိန္ ရဝဒီဂရီ ေလာက္ ခ်က္လိုက္ရင္ ေသပါတယ္တဲ့။ အဲသလိုခ်က္ျပီးတဲ့ ျကက္သား၊ ဘဲသား၊ ျကက္ဥ၊ ဘဲဥ ဟင္းေတြကို စားရင္ ဘာမွ မျဖစ္နိုင္ပါ။ အဲသည္ ဟင္းေတြကို ျပင္ဆင္ခ်က္ျပုတ္သူေတြမွာ ျပသနာ ရွိနိုင္ပါတယ္။ ဘယ္လို ကာကြယ္လို့ရလဲ ဆိုရင္ ပထမဆံုး ေဈးဝယ္တဲ့ဆီမွာပါ။ ျကက္မွာ အနီ အစက္အေပ်ာက္ ကေလးေတြ ျဖစ္ေနရင္၊ ျကက္ရဲ့ အေမာက္က ေယာင္ရမ္းေနရင္၊ လည္ပင္းေဘး တစ္ဖက္တစ္ခ်က္က ပသိေတြ ေယာင္ေနရင္ ျကက္၊ဘဲ ရဲ့ ေျခေထာက္ေျကးခြံေတြ ျကားမွ ေသြးယိုစိမ့္ေနရင္ အဲသည္ျကက္ကို မဝယ္ရပါဘူး၊ အဲဒါ ေရာဂါ ျဖစ္ေနတဲ့ ျကက္လို့ဆိုပါတယ္။

အက်ယ္ ဖတ္လိုသူမ်ား ဒီေနရာမွာ ဖတ္နိုင္ပါတယ္။ [New Window]

Tags : Bird Flu , H5N1 , Knowledge

No comments: